top of page

ROXANICH @ RAW WINE TOKYO 2024

Vinarija Roxanich predstavit će selekciju dugo odležanih, raritetnih prirodnih vina ekskluzivno za posjetitelje sajma RAW WINE Tokyo 2024 dana 12. i 13. svibnja 2024. Pronađite nas na štandu broj 47, Vins d' Olive. RAW WINE najveća je svjetska zajednica organskih, biodinamičkih i prirodnih vina s niskom intervencijom od 2012. godine. Sajam u Berlinu okupit će više od 100 uzgajivača, uvoznika, distributera i entuzijasta prirodnih vina iz cijelog svijeta kako bi pokazali što je sve prirodno vino.


RAW WINE slavi neke od najboljih etiketa prirodnih vina na svijetu, prirodna, organska i biodinamička vina s malo ili nimalo dodataka u podrumu. Prirodna vina su čista, nježna prema planeti, bolja za vaše zdravlje i što je najbolje od svega - apsolutno su ukusna.




Festival RAW WINE prednjači u natjecanju za transparentnost. Organizatori vjeruju da će u idealnom vinskom svijetu svaka obrada i dodaci biti jasno priopćeni onome tko ih pije, tako da točno znate što je u vašoj čaši.


RAW WINE je prvi korak u tom smjeru – na web stranici i u sajamskom katalogu navedeni su svi aditivi i prerade, što organizatore festivala čini posebno ponosnim. Festival RAW WINE posvećen je osnaživanju ljubitelja vina kroz pravi, informirani izbor. Naglasak je na istini, autentičnosti i iskrenom predstavljanju vina, ali prije svega radi se o izlaganju istinski dobrog vina.


Uronite u fascinantan svijet prirodnih vina i kušajte dvije Roxanich etiketa na sajmu RAW WINE Tokyo 2024:


Roxanich Zara 5/6 može iznenaditi na neočekivan način. Ono je složeno i slojevito vino koje se nastavlja transformirati i razvijati tijekom večeri. Možete li zamisliti spoj čak sedam različitih sorti s istog položaja: Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Vermentino, Glera, Friulano, Graševina.


Roxanich Zara 5/6 zadržava voćnu zrelost i ugodno iznenađuje dinamikom na nepcu. Srčani nastup sa sekundarnim i tercijarnim aromama u prvom planu rezultat su ekstrakcije tijekom 90 dana fermentacije na kožicama. Takvo vino se buteljira bez pročišćavanja i stabilizacije, nakon pet godina pažljivog dozrijevanja u drvenim bačvama. 


Zara 5/6 se odlikuje spektakularnim rasponom aroma, od sušene marelice, narančinog cvijeta, orijentalnih začina i šafrana, kao i blagih naznaka orašastih plodova. Intenzivirana je kvaščana i voćna prezentnost. Isprva oprezno i nježno, a kad se opusti pokazuje svoju kompleksnost, s jedinstvenom taninskom strukturom koji otvaraju nove senzacije u retrookusu. 


Vino Roxanich Zara 5/6 je naglašeno suho i punog okusa, nošeno neodoljivom svježinom, izuzetnom jantarnom bojom i taničnom prisutnošću. Posvećeno je poznavateljima vina koji znaju uživati u sirovoj energiji stimulativnog, ali i meditativnog vina skrojenog ljubavlju.


Uzvišena kombinacija snage i elegancije za ljubitelje merlota. 

Riječ „Bordo'” ime je za Merlot. Na teritoriju Venecije „Bordo'” je prvi put spomenut 1855., a opisuje sortu grožđa koja je u Veneciju stigla iz francuske regije Bordeaux. Slučajno ili ne, baš ta je godina obilježila danas najpoznatiju bordošku klasifikaciju vina. Otada se Merlot širio, preko Jadranskog mora u Istru i dalje, kako bi postao jedna od najprepoznatljivijih sorti regije.


Stoga, Roxanichev Bordo ipak nije samo još jedan Merlot. Obilježen stilom koji je prepoznatljiv u svim istarskim vinima, Roxanich Bordo' utjelovljuje snagu i eleganciju. Dok crno voće i začinske note odjekuju u naknadnom okusu, bogatstvo aroma započinje trešnjama prelivenim čokoladom, zgnječenim crvenim ribizlom i kupinama, uz nježan prizvuk arome drva. 


Buteljirano bez filtracije nakon višegodišnjeg dozrijevanja u velikim drvenim bačvama, vino Roxanich Bordo' ne da naslutiti svoju zrelu dob. Uravnoteženog okusa na nepcu te iznimno profinjenih i definiranih tanina, vino Roxanich Bordo' ostavlja, ne samo, ljubitelje Merlota opijene perzistentnim okusom obilježenim ovom plemenitom sortom.




RAW WINE Tokyo održati će se 12. i 13. Svibnja 2024.

B&C HALL, 2 Chome-1-3 Higashishinagawa, Shinagawa City, Tokyo 140-0002, Japan



Comments


bottom of page